شیرینی پزی نیازمند کسب اطلاعات و مهارت و دانشی ست تا بتوانید در نهایت نتیجه کار را با آنچه در تصور داشتید، تطبیق بدهید. از آنجایی که بافت انواع و کیک و شیرینی متفاوت هستند، زمانی که قرار است نوع خاصی از شیرینی را تهیه کنید، نباید بافتی به دست آید که هیچ شباهتی با شیرینی مورد نظر شما ندارد. حتی اگر تمام مراحل انجام کار به درستی انجام شود، نتیجه نهایی زمانی مشخص میشود که سینی شیرینی یا قالب کیک را از درون فر بیرون میآورید. بیایید با نکات و ترفندهای شیرینی پزی آشنا شوید.
-قبل از زدن تخم مرغ جهت مصرف در شیرینی یا آشپزی بهتر است به دمای اتاق رسانده شود و سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید و سفیده را به خوبی بزنید که سبب بهتر پف کردن و حجم دار شدن تخم مرغ خواهد شد
-جهت مصرف در تهیه کیک بهتر است از سایز متوسط تخم مرغ استفاده گردد ،سایز بزرگ تخم مرغ ممکن است سبب افت پف کیک در ضمن خنک شدن گردد.
-وقتی شیرینی های خشک را از فر خارج کردید اجازه دهید سرد شود و سپس آن را از قالب مخصوص خود خارج کنید.
-اگر مقداری از مواد شما باقی مانده است، میتوانید آنها را داخل کاغذ آلومینیومی ریخته و در یخچال تا چند روز نگهداری کنید ولی در فریزر نباشد.
-اگر میزان شیرینی که می خواهید تهیه کنید زیاد است از فر با دمای متوسط استفاده کنید و مدت پخت را بالا ببرید ولی اگر می خواهید شیرینی های ریزی مانند شیرینی نخودچی بپزید می توانید دمای فر را زیاد کنید.
-بهتر است از پودر شکر استفاده کنید و اگر نبود می توانید از شکر دانه ریز استفاده کنید.
-اگر میخواهید که ظرف شیرینی شما نسوزد و مواد به آن نچسبد و هنگام شستن با مشکل مواجه نشوید، حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید.
-با استفاده از کاغذ روغنی هم شیرینی و کیک شما راحتتر از ظرف جدا میشود و هم یک کار فوق العاده تمیز خواهید داشت.
-اگر هم کاغذ روغنی به رولت شما چسبیده بود نگران نباشید با اسپری کردن کمی آب به آن و با آرامش خیلی راحت جدا میشود و حتی میتوانید یک دستمال مرطوب را به مدت 3 الی 4 دقیقه روی رولت آماده شده که از فر خارج کردهاید بذارید تا حالت حمام بخاری برای نان رولت ایجاد شود و بتوان به نرمی نان رولت را از کاغذ روغنی جدا کرد.
-استفاده از آب سرد در تهیه خمیر شیرینی سبب ورقه شدن خمیر و استفاده از آب داغ باعث ترد و شکنندگی آن می شود.
-جهت کیک فنجانی کف قالب را بخوبی چرب کرده ولی دیواره ها کمی چرب شوند و همیشه تا نیمه از مخلوط کیک پر گردند.
-جهت بهتر زدن خامه و فرم گرفتن سریع آن بهتر است خامه ،ظرف ،تیغه همزن قبل از زدن مدتی در یخچال خنک گردند.
-خمیر خود را قبل از قالب گیری و آماده سازی برای قرار دادن در فر به خوبی ماساژ یا ورز دهید، این کار باعث میشود وقتی که شیرینی داخل فر قرار گرفت ترک نخورد.