برای موفقیت در قنادی داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست، چرا که عوامل بسیاری در روند شیرینی پزی تاثیر گذارن که یکی از اون ها انتخاب ابزار صحیحه. لوازم قنادی با جنس، شکل و سایز مناسب، در کیفیت کار و گرفتن بهترین نتیجه تاثیر به سزایی دارد. در هنگام پخت دسر، انتخاب قالب مناسب می تواند به شما کمک کند تا دسر بهتری بپزید. قالب های کیک و شیرینی دو نوع اصلی از قالب های پخت و پز هستند که در طول سال برای تهیه دسرهای مختلف استفاده می شوند. در این مقاله، بهترین لوازم قنادی برای پخت کیک و شیرینی را معرفی خواهیم کرد.
۱. قالب های کیک
قالب های کیک عموماً بزرگتر، عمیق تر و با شکل یک استوانه هستند. جنس قالب های کیک اغلب اوقات از فلز سخت، سرامیک یا شیشه مثل قالب گالوانیزه گرد که از روی و آهن ساخته شده وبرای پخت کیک های چند طبقه از قالب گالوانیزه گرد و یا کیک های معمولی از قالب های ساده استفاده می شود.. برخی از قالب های کیک دارای پایه هستند که به مواد درون قالب ریخته می شود، پایداری می دهد. برای پخت کیک های سنتی و سنگین مانند کیک فنجانی و کیک خاص، از قالب های کیک استفاده می شود.
۲.قالب های شیرینی
قالب های شیرینی کوچکتر، کم عمق تر و با شکل های مختلف از جمله گل، قلب، ستاره و.. . موجود هستند. جنس قالب های شیرینی ممکن است از سیلیکون، پلاستیک یا فلز نرم باشد. بعضی از قالب های شیرینی پایه ندارند و باید روی سطح صاف قرار گیرند. برای تهیه شیرینی های سبک و هوائی مانند کوکی و کیک پفکی، از قالب های شیرینی استفاده می شود.
۳. قالب های تورت
این نوع قالب عمدتاً بزرگتر و عمیق تر از قالب های کیک هستند. قالب های تورت ممکن است از جنس شیشه ، فلز سخت یا سرامیک ساخته شده باشد. برخی از این قالب ها دارای پایه هستند که به آنچه درون قالب ریخته می شود، پایداری می دهد. برای تهیه تورت های سنگین و با لایه های مختلف، از قالب های تورت استفاده می شود.
۴. قالب های پایه دار
بعضی از قالب های کیک، شیرینی و تورت دارای پایه هستند که به آنچه درون قالب ریخته می شود، پایداری می دهد. این قالب ها به شما کمک می کنند تا دسر را به راحتی از قالب خارج کنید و به صورت کامل پخته شود.
۵. قالب های ضد چسب
قالب های ضد چسب با جنس سلیکونی به شما کمک می کنند تا دسر را به راحتی از قالب خارج کنید. این قالب ها نیازی به روغن کردن ندارند و بسیار آسان به تمیز کردن هستند.
۶. قالب های چوبی
قالب های چوبی برای پخت خمیری ها مانند نان، بیسکویت و کلوچه استفاده می شود. جنس قالب های چوبی ممکن است از چوب سخت مانند بلوط و زانو استفاده شود. این قالب ها به دلیل جذب رطوبت، برای پخت خمیری ها مناسب هستند.
۶. قالب های سیلیکونی
قالب های سیلیکونی برای پخت دسرهای سبک و هوائی مانند کوکی و کیک پفکی استفاده می شود. این قالب ها ضد چسب هستند و بسیار آسان به تمیز کردن هستند.
۸. قالب های پلاستیکی
قالب های پلاستیکی برای پخت دسرهای سبک مانند پودینگ و موس استفاده می شود. این قالب ها بسیار سبک و ضد آب هستند.
در نهایت، انتخاب قالب مناسب برای دسر مورد نظر می تواند به پخت و طعم بهتر آن کمک کند. بنابراین، قبل از شروع به پخت دسر. بهتر است قالب های مختلف را بررسی کرده و قالب مناسب را برای دسر خود انتخاب کنید.